Om siden


Gratisnoter.com er en side som inneholder noter med besifring på melodier i alle sjangre. Siden er gratis å bruke, og den er helt lovlig.

Det at siden er både gratis og lovlig innebærer naturligvis visse begrensninger i forhold til hva som kan legges ut. Så lenge en melodi er komponert av en person som er nålevende eller har vært død i mindre enn 70 år er den beskyttet av åndsverkloven. Det vil si at noter ikke kan gjøres tilgjengelige på denne type sider uten tillatelse fra rettighetshaver. De samme reglene gjelder for tekster. Det er hovedårsaken til at det er en majoritet av noter på eldre melodier her. Leter du etter noter på nyere melodier vil jeg anbefale deg å søke etter de på sider som f.eks musicnotes.com.

Har du spesielle ønsker eller tilbakemeldinger på innhold eller utforming på denne siden mottas de med glede. Bruk mailadressen som finnes på kontaktfanen.

Skriver du musikk selv som du ønsker å dele med andre er det og mulighet for å få den ut her. Bruk samme mailadresse, og legg ved noter som pdf-fil. Skriv gjerne litt om deg selv og om musikken du har skrevet.

2 kommentarer:

  1. Kjempenyttig side! Eg lagar 'play along' musikk for blåseinstrument og er stadig på utkikk etter nye melodier å bruke. Så dette er eit skattkammer for meg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding!

      Slett